tisdag 1 mars 2011

Havet blått och bergen solbelysta


Här kommer ett skepp lastat med tyskar. Två gånger i veckan anländer kryssare med den blå ormen målad på sidan till Madeira. De ligger i hamnen i ett och ett halvt dygn, ovanligt länge för att vara den här sortens besök. Det hedrar passagerarna att de går iland och verkligen ser sig omkring.

De spänstigaste cyklar upp till Camacha! De passerar då vårt hus och vi beundrar dem verkligen.

Här har vi ett gäng germaner på Praca de Municipío, även dessa rakryggiga motionärer har setts glida förbi i Sao Goncalo, en festlig syn!En klassisk turistattraktion sedan mitten av 1800-talet, är en färd med en carro de cesto.
Dessa farkoster finner man upp i bergen invid Montekyrkan. En kälke försedd med medar av trä och med en kraftig korg med plats för två passagerare. Kälken styrs med hjälp av rep, som hålls av två män i vita munderingar och med halmhattar på huvudet.
Från början användes kälkarna till transporter ned till marknaden. Numera är det endast glada turister i korgarna. Då kryssningsfartygen lägger till i hamnen är en färd till Monte det som står högst på önskelistan.   


 

2 kommentarer:

 1. Hej igen !
  Har du två bloggar nu som jag vill följa ??

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Jag kommer ihåg de där tyskarnas tuffa trampande uppför backarna nedanför ert hus!Skönt att sitta i solstolen och titta på!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera