lördag 12 februari 2011

Madeira i sikteHär närmar sig en replik av den caravell, som seglades med Columbus vid rodret, hamnen i Funchal.

Bildens caravell, Santa Maria, byggdes i Camara de Lobos 1997 och forslar nu turister två gånger om dagen längs med Madeiras sydkust. Har man tur siktas delfiner, medan personalen klädda i fantasifulla piratkläder serverar vin och bolo de mel (honungskaka) till passagerarna.I över 30 år hade Madeira ingen passagerartrafik med båt till fastlandet, men sedan ett par år trafikerar ett spanskt rederi rutten Portimão, Madeira och Kanarieöarna. Båten heter Armas och avgår varje lördag till fastlandet. Stor succé, då den även fraktar bilar. Färden till Portimão tar 21 timmar, hytterna är dyra, men de flesta nöjer sig med de relativt bekväma fåtöljerna.

På 1400-talet tog det 30 dagar från det afrikanska fastlandet att nå Madeira. Det var våghalsiga seglatser på ett oberäkneligt hav.

5 kommentarer:

 1. Oj då! Då är det risk för att det kommer en mängd turister med egna bilar som är ovana vid era slingrande vägar.Vin och kaka, ja det fick jag till och med på spårvagnen i Lissabon.NU vill jag snart se blommande jakaranda! Ni har väl vår nu?
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Hej !
  Snygg header eller vad det nu heter !? Och vad många besökare du har haft !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 3. Ska du ha två bloggar nu ?? Så jag vet hur många jag ska ha på min blogglista :)

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 4. Hallå!

  Kan du läsa min kommentar från Brasilien på min blogg? Vet inte säkert om det är spanska eller portugisiska.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera