onsdag 6 april 2011

Quinta do Lorde


På vägen mellan Canical och det kala hedlandskapet vid São Lourenco har en nyetablering av lägenheter och villor påbörjats invid en liten bukt.
Redan i april 2007 var Madeiras president här och invigde anläggningen. Men det tycks ha gått i stå och inga lägenheter är sålda. Servicen för båtfolket fungerar dock med bl a tvättstuga och gratis transporter in till Machico.
Modellen i försäljningslokalen ger en uppfattning om hur stort området är, men endast byggnaderna närmast marinan är så gott som färdigställda.Byn ligger väl skyddad mot kalla vindar av höga berg på tre sidor och med sydsidan vänd mot Atlanten.Nedfallna stenar här och där vittnar tyvärr om fara för större ras.Restaurangens bakficka med utsikt över marinan hålls öppen.De nästan färdiga byggnaderna längs med marinan.......


...och de tomma husstommarna bakom.Kyrkan är på plats, också ett rejält plåtstaket som omringar hela området men inget byggarbete kan skönjas där innanför. Nedanför kyrkan har några fritidsfiskare det skönt i solskenet, de struntar nog totalt i det stora byggfiaskot bakom ryggen på dem.

Månne EU-bidragen ännu en gång kommit i fel spår? 
1 kommentar:

  1. Man ser sådana satsningar här också.Dyra svårsålda lägenheter medan vanligt folk skriker efter bostäder med "normala" kostnader. Här är det vår nu, hurra!
    Kram, kram
    Kerstin

    SvaraRadera