lördag 5 november 2011

Buller och bång på MadeiraMan håller på att lägga ner rör på vår gata och ett mobilt trafikljus har blivit placerat vid vår bil. Intervallerna är långa och bussarna står i långa rader och osar under det att en hjullastare och en grävskopa turas om att böka i gatan.Här verkar det som om det bara är en som arbetar, men för det mesta är det full fart på gubbarna.
Plötsligt har ett vattenrör sprungit läck. Inget vatten till vår fastighet, men vi har en reservtank på den övre terrassen. Fast det vattnet måste kokas innan man dricker det, eftersom tanken är gammal och mestadels står vattnet stilla där flera dagar i sträck.Många turer till sopstationen har det blivit för att bli av med säckar fyllda med kvistar, vissna palmblad och uttorkade krukväxtrester.

På kvällarna kopplar vi en lakritsremsliknande kabel på diagonalen i vardagsrummet mellan datorn och TVapparaten och kan sedan avnjuta såväl Pengarna på bordet som Bonde söker fru och andra svenskproducerade underhållningsprogram.

Härom kvällen just när "straffet" skulle utdelas i Helt magiskt, brakade det till något alldeles rysligt i köket. Kylskåpsdörren har lossnat och fallit ut på stengolvet var min första tanke. Men det var bitar ur spiskåpans insida som rasat ner med kraft över spis och bänkar.


Det var i alla fall ingen vettskrämd katt som fallit ner, som tidigare har hänt.


Sedan katten ramlat ner har vi fäst myggnät i gluggarna på vår ståtliga skorssten. 

   
  

    

2 kommentarer:

 1. Tänk att de gör samma sak på gatan utanför oss också. Men det gick snabbt !
  Vilken tur att ni kan ha kontakt med Sverige på olika sätt :)

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Då har S lite att pyssla med i köket nu då! Kan det ha med vibrationerna från gatan att göra?
  Kram, kram
  Kerstin (Ölandsvindar)

  SvaraRadera