fredag 30 mars 2012

Those Magnificent Men...

...with Their Enormous Machines, för att travestera en titel från en gammal 60-tals film. Där hade Benny Hill och Red Skelton ledande roller och inte mycket gemensamt med de män, som uppträder framför vår terrass. För några veckor sedan kom två raska män och kapade ledningarna till denna betongstolpe. En man i stolpen och en annan på taket till en bakomliggande byggnad. Ingen var hemma där, men arbetaren hade den långa stegen med sig. De fixade och knipsade och så stod den fula betongstolpen naken kvar i gathörnet. Fult, fult tyckte vi, samtidigt som vi undrade när, hur och om nedtagningen av stolpen skulle ske.
Förvånade och glada blev vi när en kranbil med resterna av en stolpe liggande på flaket anlände, nu var stunden kommen för upprensning i vår hörna. En kätting sattes med ena änden fast på tredjedelspunkten på stolpen och hölls på plats av bilens kran. Stolpen sågades loss från sitt fäste vid marken, lyftes upp och placerades med tjocka änden mot gatan och toppen över flaket, där den vilade mot lastbilens läm. Då den låg stadigt, slogs betongen bort med en slägga varefter vinkelslipen sågade av armeringen. Med en duns, så lastbilen skakade, låg stolpens topp på flaket. 


Nu fästes kättingen mitt på stolpen och ett väldigt trixande började med att få stolpen i rätt läge på flaket.


Trafiken flöt på som vanligt, en kon två meter framför kranbilen och en strax bakom var vad som behövdes för säkerheten.  

Packat och klart.Nu har vi bara detta råttbo att ondgöra oss över, jag har räknat till femton trådar.Sedan palmen försvann har utsikten från terrassen blivit än vidare och skönare över Atlanten. Under april månad beräknas 47 kryssare besöka Madeira, en vacker syn.
2 kommentarer:

 1. Det har varit en händelserik tid runt er altan! Skönt att se andra jobba!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Det ger både arbete och bloggmaterial :)

  Njut av solen och utsikten !!

  Kram
  Anci

  SvaraRadera