torsdag 20 september 2012

Höst vid Strömma kanalStrömma kanal, en gammal farled mellan Värmdölandet och Fågelbrolandet, är om hösten en rofylld plats.
 
 
Övergiven är parketten där fritidsfolket i sina farkoster spelat huvudrollen. Sedan 1889 har den uppfällbara bron varit i tjänst. Den segelfria höjden är endast 2,7 meter, men öppnas efter föranmälan sommartid. 
 
 
 
 
Vi det norra brofästet fanns på 50-talet en liten glasskiosk där min favorit, puckstång med kokossmak, kunde inhandlas.
 
 
 
 
Den lilla stugan vid kanalkanten speglar väl mina känslor inför de tider som förrunnit.
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Vackert men vemodigt. Men hallå där! Har vi nu uppnått den ålder då vi hellre tittar bakåt än framåt? Nej, det kan jag inte tro. När helgens firande har lagt sig ser jag fram emot ett reportage fyllt av framtidsdrömmar.
  Kram, kram, kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt så! Blev väl lite trött efter allt städande. Stort tack för det vackra gratulationskortet. Hade Alice inte visat tänderna så hade jag bara undrat vad jag hade för något rosa runt halsen. Kramis Anne-Marie

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka bilder ! Hösten är vacker.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 4. Jaså, du har varit i mina trakter! Visst är det fint där! Förr fanns det en mycket välsorterad matbutik vid Strömma Kanal. Restaurangen har tillkommit på senare år.

  SvaraRadera
 5. Men hallå där! Spanar du inte över Atlanten längre? Hörde att det var flygande palmblad och ösregn som gäller på din ö. Blir det lite bilder snart?
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera